Arnhemse Kadedagen 2023

Arnhemse Kadedagen 2023

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 07 mei 2023


Vaarspektakel op de Rijn en doop Meteoor

Op Zaterdag 6 en zondag 7 mei vindt de veertiende editie plaats van de Arnhemse Kadedagen.
Een unieke kans om historische schepen te bekijken en te genieten van de nautische sfeer aan de stadskade. Het doorlopende programma biedt voor elk wat wils. Er zijn muziekoptredens, vaartochten en kraampjes op de kade met lekkernijen van de ambachtelijke visrokerij. Je kunt bootjes bouwen, unieke oude motoren bekijken en ook de spectaculaire HAN solarboat. Er ligt een vloot van aangemeerde historische schepen. En natuurlijk kun je oversteken met het pontje naar de Stadsblokkenwerf.

Een hoogtepunt op zaterdag is de doop om 12.30 uur van de motorzandzuiger De Meteoor, een gerestaureerd werkschip dat in 1921 is gebouwd op de voormalige ASM scheepswerf. Het schip is op beide dagen toegankelijk voor publiek.

Zondag is een spannende wedstrijddag. Dan kan iedereen vanaf de kade de eerste Arnhemse Drakar Races meebeleven. In nagebouwde vikingschepen varen de teams tegen elkaar in een spannende strijd om de snelste tijd over 330 meter. De races beginnen op zondag kort na 13.00 uur. De finale tussen de beste teams begint om 16.30 uur, gevolgd door de prijsuitreiking.

Het scheepsevenement vindt plaats op en aan de Rijnkade van Arnhem ter hoogte van de gerestaureerde kraan.
Aanvang op beide dagen is 11.00 uur, de eindtijd is 17.00 uur. De toegang is gratis.