Opening paviljoen Stadsblokkenwerf

Opening paviljoen Stadsblokkenwerf

Initiatiefnemer Jan Trooster (links) en ontwerper Ruud Jan Kokke (rechts) voor het nieuwe paviljoen op de Stadsblokken Werf
(bericht overgenomen van www.malmburger.nl)

Vrijdag 15 juli vond de opening plaats van het nieuwe paviljoen op de Stadsblokken Werf. Twee Zeemeerminnen, een wethouder, de Initiatiefnemer, de ontwerper, tientallen vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk het paviljoen zelf zorgde voor een feestelijke middag.

Sterk staaltje
Het ontwerp is een sterk staaltje. Geheel opgetrokken uit staal afkomstig van of gerelateerd aan de scheepvaart vormt het een goed passend contrast met de wilde groene omgeving en een relatie met de historische locatie waar het ligt (de voormalige ASM haven).
 Het ontwerp valt niet alleen bezoekers op die de Stadsblokkenwerf bezoeken. Ook de jury van de Nationale Staalprijs 2016 weet het te waarderen. Het ontwerp van de bekende ontwerper Ruud Jan Kokke behoort tot de genomineerden in de categorie duurzaamheid.

Uniek
Naast het unieke ontwerp op een unieke plek is het paviljoen ook op een unieke manier tot stand gekomen. Het gehele paviljoen is mogelijk gemaakt door vrijwilligers en sponsoren. Van de vrijwillige inzet van de ontwerper, tot aan de leveranciers van de stalen onderdelen, de schilders, lassers en stagiaires van het Rea College uit Nijmegen.

Pakkende opening
De opening werd verricht door wethouder Ron Konig en initiatiefnemer van het paviljoen Jan Trooster. Na een aantal korte toespraken vormden 2 zeemeerminnen een pakkende opening gevolgd door een regen aan bedankjes aan de vele vrijwillig betrokkenen en een aansluitende borrel.