Werfkraan Stadsblokkenwerf bereikt hoogtepunt

Werfkraan Stadsblokkenwerf bereikt hoogtepunt

Na 20 maanden noeste arbeid was het zover, de 35 meter lange giek werd vrijdagmorgen 11 december 2020 om 09 uur op de mast van de werfkraan gehesen. Een nieuw landmark van 25 meter hoog aan de overkant van de Rijnkade is een feit.

In mei 2019 werd de oude en roestige 25 meter hoge werfkraan uit Angeren met een grote dekschuit en met behulp van twee enorme kranen afgeleverd op de Stadsblokkenwerf in Arnhem. Bij de verdere restauratie op de Stadsblokkenwerf hebben vele vrijwilligers zich direct en indirect ingezet. Maar er is nog veel te doen. Het zal nog een groot deel van 2021 in beslag nemen voor het klaar er in volle glorie staat.


We zijn alle gulle gevers dankbaar die financieel hebben bijgedragen waaronder de gemeente Arnhem, de familie Prins (ASM), Carnavalsvereniging de Onganse en de Stichting Bijzondere noden.
Maar ook de medewerking van de vele sponsoren in natura mag niet onvermeld blijven: Bouwman Hijsen Arnhem, van Dijke Maritiem, Peters Maritiem, Scheepsreparatiebedrijf Arnhem, Buro Gom, Gelresign, Van de Velde rioolbeheer, IJsselbeton, Kondor Wessels Projecten.