Stadsblokkenwerf en pontje tijdens de kadedagen

De Stadsblokkenwerf doet mee aan de Kadedagen op 6 en 7 mei 2023. Op de kade staat de Stadsblokkenwerf met een informatiekraam waar u informatie kunt krijgen over dit project “aan de overkant”.
Het Stadsblokkenwerf-pontje vaart op en neer; een mooie gelegenheid om een bezoek aan de Stadsblokkenwerf te brengen.

Voorgeschiedenis Stadsblokkenwerf.

Vanaf 2015 is de Stadsblokkenwerf niet meer weg te denken aan de overzijde van de Arnhemse binnenstad aan de Rijn.

De geschiedenis van de Stadsblokkenwerf tot en met 2021 is op schrift gesteld. Een verslag hiervan met veel foto’s kan men downloaden vanaf deze link:
jaarverslag-2015-2022.pdf

Belangstellenden kunnen de gedrukte versie van deze publicatie tijdens de Kadedagen gratis afhalen bij de Stadsblokkenwerfkraam. Ook is hij te verkrijgen in het Werfpaviljoen op de Stadsblokkenwerf

Tijdens de Kadedagen is het Werfpaviljoen en de theetuin geopend. Even genieten van het uitzicht over de rivier met een heerlijk kopje koffie?
Er wordt informatie gegeven over de geschiedenis van de voormalige ASM-scheepswerf aan de hand van een grote maquette en rondleidingen over het terrein.
De Katwijker “Stad Woerden” uit 1921 kan van binnen en buiten worden bekeken. Het schip wordt op de Stadsblokkenwerf gerestaureerd door leerlingen van het REA-college en vrijwilligers.

Mensen die geen hoogtevrees hebben kunnen zich (onder begeleiding) wagen aan de beklimming van de 25-meter hoge werfkraan.

Wat een uitzicht!

Op de zondag optredens op de Stadsblokkenwerf van de Arnhemse band Back2U