Tewaterlating ASM 1

Tewaterlating ASM 1

Een pareltje voor de stad, zegt een van de bezoekers. Ze kan zich het niet voorstellen dat het blinkende bootje dat de loods wordt uitgereden hetzelfde is dat in februari uit IJmuiden werd opgehaald. Het lag daar te roesten en heette toen ‘Willem III’.

Onder luid applaus van meer dan honderd belangstellenden wordt het de loods uitgereden. Na de toespraken van vice-voorzitter Ben Verhaaf en wethouder Gerrie Elfrink rijdt het gevaarte verder richting kade. Daar wordt de naam ‘ASM 1’ onthuld door voorzitter Jan Trooster waarna Petra Helldörfer het bootje op traditionele wijze doopt met champagne.

Na de tewaterlating wordt de motor gestart en vaart de ASM 1 een ereronde onder luid applaus van de menigte. Even later vaart ze de Nederrijn op waar ze een bekende verschijning zal worden. Behouden vaart!

Erik van ’t Hullenaar maakte deze samenvatting van het gebeuren:

Omroep Gelderland heeft een mooi item over het pontje gemaakt:

Lees hier het artikel in De Gelderlander.

Foto’s van Herman van Ommen en Jan Trooster

Dank de vele bedrijven die ons steunen. Kijk verder op onze website bij ‘met dank aan…’.
Voor het pontje hebben zich in het bijzonder ingespannen: Helldörfer Lasbedrijf, Misti Maritiem, Watersport Centrum Arnhem, Coers en Roest, Bouwman Arnhem (hijsen) en Fa. P.Derks (uitzonderlijk transport). Dank ook aan Rijkswaterstaat en de gemeente Arnhem.